19 March 2014

Day 4, Bali.

Uih lama menunggu baru nak update! Okay lah hari ke-4 ni patutnya ada lagi aktiviti tapi kami skip-skip sebab nak shopping punya pasal. Makanya, hari ke-4 kami hanya ke Tanah Lot. Tanah Lot ni salah satu attraction juga kat Bali. Ada gerai-gerai jual souvenir, kedai makan dan juga temple yang unik kedudukannya.

Okay, awal pagi keluaq kita ronda-ronda dulu pekan Kuta (Kute) best woi sampai kena tukar duit lagi woi! Ahahaha







Lepas penat shopping, kita pi makan dulu! Kami pi makan makanan Jawa, Nasi Pecel Ibu Tinuk namanya. Sedap macam biasa, murah juga! Makanan nya simple aja. Macam nasi campur. Untuk selamat, pilih saja lauk ayam dan telur. Satgi dok pilih lauk lain tak makan pulak. Membazirrrr. But still tak boleh nak terima depa jadikan megi dan bihun tu sebagai sayoq. Adeh.





Lepas dah konyangggg, kita pun menuju ke Tanah Lot. Sepanjang perjalanan rasa nak tidoq sebab kenyang sangat. tapi tak tidoq pun. Seronok tengok tempat orang. Kiri kanan padi tumbuh menghijau. Jalan sempit sangattt tapi supir kami tererrr! Laju main selit-selit. Dok risau terjun sawah satgi mampuih. Alhamdulillah selamat.


Finally, sampai juga ke Tanah Lot. Ambui cantik sangat kawasan ni. Panas tapi ramai orang! Wahhhh memang tourist attraction tempat ni.





Lawa kannn? okay kita layan gambar lagi. Hehe









Okay. Sekian hari ke-4 di Bali :)
Sambung last entry lagi seminggu! Ahahahaha dan juga my London Trip! Weehuuuu! Stay tuned!

No comments: